Salam Ramadhan & Salam Satu Malaysia...

Sekadar perkongsian...: Panduan Terawih dari JAKIM

http://www.4shared.com/file/128555493/52655197/PanduanSembahyangSunatTarawih.html

Salam ramadhan dan Salam Satu Malaysia….Salam Merdeka…Salam saLam..hehe..bape byk jenis salam lagi daaa…

Ehem2….jodoh ooo jodoh….

Selepas dipaksa menonton satu cerita ni….terjumpa la satu skrip dalam cerita ni..Agak menarik tp byk kontroversi…sane kate xbetul sini kate xkene..hehee..xpe2….yg tu pndangan masing2….kalu rase baek..amek kalu rase kurang baek…xpayah amik..amik yg baek2 sajaa…yg basi xkn nk makan yg elok xkn nk buang…hihihiii


Atuk: Yang pertamanya, yang dikatakan jodoh dari syaiton. Kamu berdua berkenalan, berpegangan tangan, dan terus buat maksiat, akhirnya Syuhada mengandung. Baru kamu menikah.

Yang keduanya, jodoh dari Jin.Kamu berdua berkenalan.Kamu sukakan Syuhada, tapi Syuhada tak sukakan kamu. Kamu bomohkan dan sihirkan agar Syuhada suka kepada kamu.Dan kamu berdua menikah.

Dan yang ketiganya,jodoh dari Allah. Kamu berdua berpandangan mata,terus menusuk ke kalbu.Kamu terus meminang Syuhada dan Syuhada terima pinangan kamu.Dan kamu berdua menikah. InsyaAllah berkekalan hingga ke akhir hayat. Dan itulah yang dikatakan SYURGA CINTA.


Yang atas tu direct dari skrip muvi tu….yg bawah ni cadangan pembetulan dari manusia2 kat tenet nih…

Yang ketiganya, Jodoh Dari Allah. Kamu tidak mengetahui siapa jodoh kamu, lalu kamu istikharah meminta petunjuk dari Allah, lalu Allah kurniakan kamu petunjuk dan kamu bulatkan tekad lalu kamu meminang. Yang dipinang juga beristikharah selepas dipinang, lalu jika dia pun mendapat petunjuk dan bulatkan tekad, lalu menerima pinangan kamu. Langsung kamu bernikah. Lalu kamu jaga keluargamu hingga akhir hayat, lalu kamu menemui ajal. Kemudian kamu dimasukkan ke alam barzakh dan yang mengikut kamu hanya iman dan amalan kamu saja. Jika baik, maka bersenang kamu dalam kubur. Lalu dibangkit semula kamu di Padang Mahsyar, kemudian kamu menerima buku catatan dengan tangan kanan. Dan melintas titian sirat sepantas kilat. Dan masuk ke syurga tanpa hisab. Itulah SYURGA ALLAH yang tidak ada tolok bandingnya dengan segala kenikmatan di dunia ini. kamu kekal di dalamnya buat selamanya.

-ReNung-rEnuNgkAn-
728a.m/29 OgOs 2009

Assalamualaikum, Salam ramadhan…


Urm…bukak2 tv..tup2 diskusi pasal H1N1, bukak channel tu…tnya dR..tajuk plak H1N1: Pandemik?....mcm2…papepon..kalu kite tgk kes kat Malaysia ni makin byk plak…Nnt cuti raya nnt…mesti kes akan naek lagi…hahaha…agak je la..tp harap2 turun la..pape pon…yg nk kongsi kat sini adalah sikap org kite nih…kekeke..yg plg xbrape suke adalah…org kite ni..kalu kene dia xpakai face mask tu…haaa dia amek langkah pegi kat shopping complex, g pejabat2, g tmpt2 awam ..lepas tu..dia pon bersin, “ HaaaaaChooowwmmmm”….phtu batuk plak “ Uhuk2 Buhuk2”..ada yg saje2 bt…..


Isk3..ni la org kate, A bad apple spoil the whole barrel ( betul ke aku pakai kat sini nih )….Ok jugak tu ..org kite ni suke praktik peribahasa2..haha…Phtu kalu yg pakai face mask plak..pakai kat dagu..ok jugak tu..baru dagu xkotor kene debu..Hihihi…


Well, ramadhan kunjung tiba, harap2 kite semua diampunkan dosa2 dan diberkati hidup hendaknya….Amin Ya Rabb…..Berkat?...Berkat2 ni adalah kata salah sorang ustad tu …rahmat ataupun nikmat yg telah kite dapat dipanjang panjangkan lagi…



Suara2 Halus:. “Alaa kalu ko demam, ko ada pakai mask ke?” “Tak Jugak”



-Siap tULis kUaR TgK aLaM-

27 Ogos 2009, 939a.m……

Assalamualaikum…

pejam celik pejam celik….erk…style same je….smule2..bgn tido bgn tido….tgk2 tv…eh da perutusan nk pose…..bulan pose ni byk berkatnye…kate2 ayah..hahaha..btul juge..bkn juge..mmg btul pon..so, smuge kte smua dapat memanfaatkan pose yg akan datang….

“aik, bakpo ore pakat pakai nutup muko blako nih”, sorang pakcik kat kelantan depan the store betanye pada sahabatnya.

“ai, demo dop tau ko…leni style paka nutup doh…parop demo tok tau,” jwb kawannye.


[ petikan ni da expired 2 - 3 hari lepas ]…kekeke pape pon…maybe pakcik melawak je kot..xkan tatau skang ni Malaysia H1N1 n jerebu pon ada..hehehe…

“skang ni baek xpayah kuar la..baek dok dumah jah. Leni musim cikungunya, h1n1, conjunctivitis…..hati-hati la kalu nk bejalan,” pesan sorang doctor kepada patientnye….


Haha..patientnya merangkap aku la tu..adei la…….tp bapak la bosan dok umah je..haha pape pon..jaga la kesihatan sbelom org laen jaga kesihatan anda..hahaha


-Cegah Itu Lebih Baik Dari Merawat-



SalamX…

Aaaaa….xtvt ari ni melawat sedara kat kg…hahaha…lame xg…skali g laen da sepupu sepapan…tp yg herannye..ada gk dtg ckp…..da besa da aku…hahah..besakah…rase mcm kecik je..kekekekeke..tp rupenye aku still growing..haha….

...tibe2 dgr radio era...hoi senangnye dalam hati..bla3..hahahaha



“The man who smiles when things go wrong has thought of someone to blame it on.” - Robert Bloch


“Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ...” - Louis Hector Berlioz


“The road to success is always under construction”


P/s: Alamak ubat nyamok abes....phtu solutionnye...mak aku kasi serai extract ...letak dlm alat pemutar air...ntah ape name...rupenye2 bau serai leh halau nyamok ye...hurm..maybe aku je tatau kot...selain alau nyamok....bes juge bau serai nih...xde la bau busuk mcm repellant n so on...



Assalamualaikum…

Ni 2nd post kat site baru…haha..tatau la nape rase nk gune blogspot ni..Maybe lebey secure kot sbb xde kaitan ngn frenster dlu…anyway, gne blogspot ni byk mende leh masukkan..well, bley la..bt layan2..

Hurm, aktiviti ari ni adalah p ke kebon. Kebon xde la besa sgt…kecik2 je..kecik je…kekeke..p amik ‘moktang’…phtu tibe2 org2 kg dtg borak ngn ayah..

Mcm2 borak..ada kes org bwk pistol laa, adaa kes makan ubat sane pil sini..kekeke tup3…tibe2…ada sorang pacik tu ckp…ape beze:

Makan nasi yg dibelikan ngn duit haram….ngn makan buah pisang berbajakan taik babi…..?...Hurm~…-





Salam....

Welcome to my new page...my new place..my new platform...Till now..it is still under construction

tq...sTAY tUNEd..hahaha...uhuk4

Category List

Labels

Powered by Blogger.

Labels

Popular posts

Popular posts

DipEnyet Kali ke:

Web Counter

Flag Counter

free counters

Followers

Social Stuff

Best view with

logo background

Blog Archive

Search this blog

Utusan Online - Muka Hadapan

Malaysiakini

Medscape Medical Students Headlines

Health Tip of The Day

Daily Quote