Salam..

Is it ..i'm the first one blogging after oNg paper???...hehe..

For the first time in my life.......aku nk tegelak tgk soklan.....tatau kenape....bile aku gelak ada dua mksd...satu aku nk stabil kan aku punye emosi..sbb aku xske part2 stress/tensen..bile kite gelak..kite akan rase something not too serious to be taken..hahaha...btul ke???....sbb dlu2 ada sorang ckp kat aku..lupe either ckgu motivasi aku atau pakar motivasi kat tv..dia ckp bile kite stress kite cube senyum....kite bt bnda tu bnda yg baik...automatik..kite akan relek..haha tatau la..tp mostly aku buleh trime...ada skali ayah aku jatuh dalam parit..aku gelak..haha sengal kan?...bkn nk tlg...haha.

...Well...benda da lepas..xgune nk tangisi....Kluar air mate darah skalipun..

( mungkin dpt markah free)...xkan berubah punyelah.....ape yg dah lepas...lepas...wateva happened...happenED....huuhuhu..


p/s:..

- selepas dpt ketas...blur....nk tegelak skejap tgk Q1 dan sterusnye ..bile bukak tudong pen......woah...realitinye,soklan ni tak funny rupenye...hahahaha

- oh!...tibe terigt smula satu kate2 ni...org kate org moderate akan lebey berjaya dari org yang high profile....hurm...sejauh mane kate2 itu benar???

-..Oh!...ramaai salah paham ape yg aku ckp kat depan ari tu..hahahahaha..adu sakit2....amek point2 penting jee..Yang merapu..gelak2 tu...jgn amek lah......melawak je tuh...aduhhh....hopefully....amik lah yg tersirat..abaikan yg tersurat bile aku ckp..hahahaha...

-Orang kate...stdy jgn utk exam.....mari kite hapuskan Exam...hahahaha

“ Wahai umat manusia, sekiranya kamu menaruh syak (ragu-ragu) tentang kebangkitan makhluk (hidup semula pada hari kiamat), maka (perhatilah kepada tingkatan kejadian manusia) kerana sebenarnya Kami telah menciptakan kamu dari tanah, kemudian dari setitik air benih, kemudian dari sebuku darah beku, kemudian dari seketul daging Yang disempurnakan kejadiannya dan Yang tidak disempurnakan; (Kami jadikan secara Yang demikian) kerana Kami hendak menerangkan kepada kamu (kekuasaan kami); dan Kami pula menetapkan Dalam kandungan rahim (ibu Yang mengandung itu) apa Yang Kami rancangkan hingga ke suatu masa Yang ditentukan lahirnya; kemudian Kami mengeluarkan kamu berupa kanak-kanak; kemudian (kamu dipelihara) hingga sampai ke peringkat umur dewasa; dan (dalam pada itu) ada di antara kamu Yang dimatikan (semasa kecil atau semasa dewasa) dan ada pula Yang dilanjutkan umurnya ke peringkat tua nyanyuk sehingga ia tidak mengetahui lagi akan sesuatu Yang telah diketahuiNya dahulu. dan (ingatlah satu Bukti lagi); Engkau melihat bumi itu kering, kemudian apabila Kami menurunkan hujan menimpanya, bergeraklah tanahnya (dengan tumbuh-tumbuhan Yang merecup tumbuh), dan gembur membusutlah ia, serta ia pula menumbuhkan berjenis-jenis tanaman Yang indah permai.”


Al-Hajj : 5



p/s:
- Really, this is not a good time for blogginggg....
- But it is 29th...29th ...2+9 = 11 ( sign of i'm getting older, sign of summer vacation ).....odd number...am i going to like this number or not?
- 29th,I’m Breaking My Rule....I will now go back to following the rules.
- Thnx 29th...Alhamdulillah.

--********--

- Sine sy menyusun seploh jari jemari sy....kalu doploh ngn kaki..( kurang sopan )...utk memohon maaf atas kekasaran, kenakalan saya mungkin, ketidak warasan saya mungkin , ke macm2 lagi....andai ada silap salah, terkasar base, maafkan lah saya.
- Semoga kite semua diberikan kejayaan dan dipermudahkan semua urusan..Aminnn.


Salam...

Lets see the Flow, orps...before that.......No Offence!!! :D

2006/2007 a.k.a 1st year:
- Mase ni budaya balik Malaysia. Semua org balik Malaysia.
- Mase ni kalu tanya, Hang kumpol duit byk2 nk bt pa???.....oh!...mestilah balik Malaysia..beli tiket la...aish..tu pun hang tnya ka.....( kene fire~ )
- Mase ni tahap tak suka kat arab sgt kurang.
- Semua org husnozon kat arab.
- Semua org kalu kene tipu mase ni,xkeysah sgt.
- Semua stdy betul2. Nk score..target 4.0 :) ....semua g kelas pakai kemas2 ( awal2 )


2007/2008 a.k.a 2nd year:
- I assume....this year.. MUSIC...mase ni semua org nk blaja main gitar, blaja maen drum. nk reti main keyboard...kalu jalan2 kat umah org..mesti ada gitar...xsemua tp almost.
- Mase ni kalu tanya..hang hang ..oi hang!...haha.hang ni kumpol duit smpai makan meggi indomie sminggu hang nk bt pa???? oh!...aku igt nk beli gitar la...blaja gitar..macho beb!..( ekekekeke )
- Study?.....no comment..but smngt tu krg skit kot..
- Time ni kalu kene tipu kat arab..mmg all out la....ada yg siap bgtau Laknatullah...adoi...MasyaAllah.... : ) ...No Offence!.
- Attire?.....oooeerrmmmmm.....ada lain skit..ada something xkene. :)


2008/2009 a.k.a 3rd year:
- this year is NEW HOPE for PHOTOGRAPHER....kite buleh tgk tahun ni...adalah zaman kemunculan Hobi baru....mase ni hobi lame a.k.a music2....agak pudar skit..faded away mungkin but not 100% faded....yg still suke ..still ngn gitar mereka....
- Mase ni almost la bercite2 nk beli SLR...D60/D90/D1000 ape2 lagi la...yg jenis CANON pon ada...( canon lagi lawa model dia....for me lah..hehehehe.. )...
- Mase ni kalu tnye hang kumpol duit nk bt pa?....oh nk beli SLR...smart amek gmbo...ekekeke...
- Haaa ada satu lgi budaya tahun ni..budaya "EUROPE TRIP"....ramai yg bercdg nk melawat europe...hek3...tp..xkurangnya....zaman ni jgk ada yg mula bt UMRAH....nice...VERY GOOD CHOICE!..

2009/2010 a.k.a 4th year:
- Jeng jeng jeng.......this year is well known as...........WeDdIng YeAr ( bt tulisan lawo skit..keke )
- Ramai thn ni yg nk kahwen...Oh, TAHNIAH!......semoga bahagia ke anak cucu dan diberkati serta dirahmati Allah.
- errrrmm, ape lg budaya tahun ni agak2?????
- Oh!....budaya SLR nmpknye agak pudar [ mgkn dgn gunenye SLR, gmba anda akan berkurang.hahha ] ....ni kalu tnye..hang kumpol duit nk bt pa????ooooerrrmmmmmmmmmmm........( smbl giggle + bt muke bekerut2 skit)...kawen kot~.....

2010/2011 a.k.a 5th year:
- wondering~............................................ ( smbl bt muke stress+serabut.....bkn pe sbb stdy leave ni byk lagi xstdy )

p/s:
- OKeh!..NO OFFENCE...jgn serang aku..haha..tp ni reality kita semua...haha..since first year till 4th year...nice kan bile tgk balik sejarah2 kita.
-"Go back a little to leap further"
- "Kasih manusia sering bermusim, sayang manusia tiada abadi. Kasih Tuhan tiada bertepi, sayang Tuhan janjiNya pasti."
-"Usah dicinta pada kumbang, kerana akan mati Usah dicinta pada bunga,kerana akan layu Cintailah pada Allah, kerana ia kekal abadi."
- Aku igt...ni la post last aku kat blog ni utk mase stdy leave ni...kalu aku post lagi...mmg aku bt "TEMPORARILY CLOSED" smula lah......hmmmmmmmmmmmmmmm



- Good Luck~
- Mase xbyk



p/s:

Nothing


Salam

1) mungkin Ulnar nerve budak ni injured...ada claw hand.
2) mungkin Median nerve budak ni injured...pointing index test..
3) mungkin ...............erm bdak ni suh stdy...10 hari je tinggal..

p/s:
- Lame-lame stdy medic ni..tgk bnda msti nk cari deformity...haish..
- oH lupe!....Mak pesan: Buat keja ( study ) jgn tangguh....sbb tangguh2 ni gambaran awal utk gagal....so?...ikotlah nasihat org tua... :)
- Hidup ni da makin pendek...makin hari makin pendek..mcm tulisan jgk..makin hari makin byk tulisan2/sentences yg dipendekkan & 'short-form'kan..smpai aku pon xreti bahase ape diaorng pakei...( walaupun aku suke jgk gune short-form )

Salam..

Sometimes, it doesn't matter how good your preparation,how well you know something....but, if you can't face it properly, if you can't handle it smoothly.....u got nothing.......BLanK!.
Well, kalu stdy2...last time gelabah..mmg zero lah..haha...So tenang..bertenang.

Expect the Best...
Prepare for the Worst....
Hope Allah with Us....
Everything will not Worst...

InsyaAllah.

Yang penting....usaha bukan lah 100% penentu kita berjaya....

p/s:
Enta eihhh.....haha..Layan~

Salam....

Thanx pd semua yg wish.....smoga kalian semua dimurahkan rezeki,dipanjangkan umur, dipercepatkan jodoh, dan najah di dunia dan akhirat..amin...:)


“Dan pastinya Kami akan menguji kamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan dan kekurangan harta, jiwa dan hasil buah-buahan. Dan berikanlah khabar gembira kepada mereka yang sabar” [Al-Baqarah 2: 155]

P/s:
- Pengalaman banyak mengajar kita.
- Dalam usaha kita mencari pengalaman,kadang2 ada melakukan kesilapan tanpa kita sedar ( tak sengaja) .. Semoga ianya tak berulang lagi.
- Maaf kepada semua yang terlibat.
- Ku..hanya mampu tersenyum : )

Category List

Labels

Powered by Blogger.

Labels

Popular posts

Popular posts

DipEnyet Kali ke:

Web Counter

Flag Counter

free counters

Followers

Social Stuff

Best view with

logo background

Blog Archive

Search this blog

Utusan Online - Muka Hadapan

Malaysiakini

Medscape Medical Students Headlines

Health Tip of The Day

Daily Quote