Assalamualaikum w.b.t.

"you can't get always what you want "

Kali ini bukan lagi isu elektif.Harap Maklum.

- Vote utk spesel yahoo gp utk 5th year da nk expired..Well, for our own sake in the next few years ..better bt yahoo gp tu. tp tu cite mase depan...line tgh panas skg..cool down la dlu...
- Urm, xtau nk ckp ape. Btul jgk cara obat bt. Tp........sign in sign out sign in sign out.......ok la dari lame tggu. Well, thanx a lot utk obat kerana memandang masalah email ni dgn serious.
- ... speechless...situasi skng win-win...."you can't get always what you want " ...
- .....speechless jgk....bole ke tulis kat sini pasal obat?....atau nk kene encrypt dlu..dush!-
-.....speechlesss....



"You can't always get what you want
You can't always get what you want
You can't always get what you want
But if you try sometime you'll find
You get what you need
You get what you need "

p/s:
- of cos sy suka gune id sy lagi..... : ) .
- demokrasi berparlimen...don worry~.
- kpd kwn2 Lect B, about email kat alexmedteam...be alert...email dari aku maybe name:
Mohd Zakwan atau Unit penerbitan dan Penerangan

Assalamualaikum,

Paediatric dah tamat, eLektif pulak. Setiap tahun ada yang dpt elektif yang fes choice ada yang dpt last choice. Its depend on REZEKI okeh...well, ada org bajet subjek name dia gah, mesti bes. tp kdg2 indah khabar dari rupe. Xsemeestinya nama gah, course dia bes. :D .

Ada di kalangan kita tahun lepas dapat course yg membosankan, mungkin tahun ni mereka dapat course plg menarik dan sebaliknya....ada yang tahun lepas course dia dpt menarik giler giler kaw kaw...phtu tahun ni hohohooo....bosan....ada jgk dua dua tahun dia dpt course yg bosan....tu lagi dasyat...tapi pape pon...ada hikmah disebalik kejadian ..kan?....



p/s
- Alexmed ada perubahan skit. Tapi still...ada skit2 la lompang2. Tapi,jgn jd mcm tukul dan pahat pulak..skali ketuk skali jadi...
- Harap2 idea yang dikhabarkan kt aku baru2 ni, still jalan lah....still xsokong idea sr kene approve jgk.. = )


-adaptimproviseovercome@campcaesar/301020101944-

Temper tantrum:

-It ranges from whining and crying to screaming,kicking,hitting and breath holding. They are equally common in boys and girls and usually occur between the ages of 1-3years.

-Causes of tantrums:

  • The child is seeking attention or is tired,hungry or uncomfortable.
-Treatment: IGNOriNg Them.


Assalamualaikum w.b.t,

Katenye nenek aku, pengalaman mematangkan kita.. O ye ke?....maybe...urm well, arap2 hari ni last utk aku uruskan pasal elektif. Macam2 dugaaan ada. Dalam hal ni ada org yg bernasib baik, ada yang tak.Bile letak 4 choices.mknenye 25% akan kene. 75% xkene...btul ke nih..ahha pening da aku.

23/10: tarikh keramat..byk dugaan ari ni...rase mcm nk putus je wayar..haha..seb bek la kepala ni bukan CPU...kalu x..kene g tukar da mohterboard...kekekeke..

...........speechles..........

p/s:
- aku tegas? O ye ke...ada mase kite kene tegas...ada kite kene belembot...
- kroni?? uish...hahaha...mcm ahli politikus pulak...kroni2 ...kan..nk amek projek bilion...keh3..kreatif btul. :D . [ no offence ]
- Makan mase btullah nk approve kan...ape kate??? Yahoo Gp utk 5th year?? undi kt widget sebelah :D...

Assalamualaikum....

Surah Al-Imran : 54

" Kita merancang, Allah juga ada perancangan. Sesungguhnya Perancangan DIA lebih baik "

- Selalu ustaz2 duk bercerita pasal tu.....

1) . Semalam fes time aku marah arab btol2 ( BP ada kot cecah 200/100.keke ). Aku mmg respect kt arab. Layan mereka mcm la bangse kite sndiri...tpi pemikiran mereka jauh berbeza dengan kita...kekeke..so aku xmampu lagi nk respect mereka....huhuhuhu...

2) Memang...dalam hidup ni mmg kita nk berlaku adil untuk semua org..tapi percayalah, ckp mmg senang.tp bile buat mmg susah. Kita xkan dpt 100% puaskan ati sume org. i'm sory ma frenssss..inilah hakikat dia./

3) Kawan2 ada bg nasihat kat aku, thnx byk2...kdg2 bila kite jd pemimpin, kite tak boleh byk consider sgt org yg kite pimpin..( btul ke? )....hehe maybe la...bila byk consider, jd byk masalah..kalu compare dgn xconsider......susah jgk tu.kdg2 btul jgk dia ckp. thnx byk2.

4) ...........btul org kate...slagi xrase,jgn ckp......aku sblm jd sr mmg ske komen..nk tu nk ni.....phtu bt cmni cmni cmni..cmtu..nk yg mcm tu..kalu boleh gini..gitu....gini gini ( yeke..ke bt2 cite je nie :D ..imiginasi)......haha....tapi..bila jd sr...baru tau...ckp mmg sng...bile bt baru rase perit dia..SO,kalu ada kawan2 kite mcm perangai aku dlu...aku alu2kan jd sr..ganti aku trus xpe..kekeke..kite bg rase skit sorang. [ ni xde kaitan yg masih idup atau yg telah meninggal ]

Assalamualaikum w.b.t,

[ Kalau ada keje lain, baik xpyh baca entry ni :) ]


Sesungguhnya hidup ini adalah satu perkongsian. Belajarlah untuk berkongsi serta memahami hati dan perasaaan orang lain. Dalam hidup seharian kita,kadang-kala kita memikirkan sesuatu benda itu remeh dan kita selalu memikirkan ianya temeh bagi orang lain. Remeh-temeh inilah yang akhirnya membawa sesuatu masalah besar.... = )

Kita selalu anggap benda itu kecil, dan senang saje nk diuruskan. Igtlah, sekecil-kecil jarum..kalu tecucuk sakit jugak. Janganlah jadi mcm enau dalam belukar, nk lepaskan pucuk masing-masing tanpa mengira mereka yang masih ramai dibawah. Dalam hidup ni, tak semua yang kita nak kita dapat. Ada kalanya kita tak dapat. Tak kiralah kita ni anak dato' keee, anak peguam ke, anak dokter ke, anak petani kee anak sape-sape keee....semua orang same. Kalau ada rezeki dapat lah apa yang patut.

Kita selalu memikirkan perasaan kita, tanpa memikirkan betapa susah dan serabutnye orang lain nk menyelesaikan seribu satu masalah yang masih banyak di depan.

Igtlah SUSAH NAK PUASKAN HATI SEMUA ORANG. Masing-masing ada kepala...lebih baik kita senangkan kerja orang lain yang nk control >100 dr menambahkan kerja dia kerana 1 org..........janganlah kacau sistem yang dibuat. semua org expect utk ADIL kan....


p/s:
- entry ni agak panas kot...tp sorry to say la...need to be stret 4ward punye lah..masing2 da besar. //
- NO Offence....okeh.ENTRY NI BUKAN NAK SAKITKAN HATI SAPE2...ni adalah satu perkongsian sahaja....okeh.
- Aku xmntk nk jd SR...tp da org sokong aku..terimalah cara aku...terus terang....aku suke cara dictator...aku susah nk kesian...aku rase..maybe..last time aku kesian...
- Thnx guys for still supporting me...kalu ada nk bt UNDI TIDAK 'PERCAYA' kat aku...boleh..no hal..kekeke kite bg org yg lebey byk BeLas KasiHan~.....aku xmampu nk kesian kt sume org.
- next time..aku xkeysah ape nk jd....reason mcm sopan [ erk ada aku keysah ke? xefek aku pon kot :)]..tp aku dgr sakit ati..siyesli..haha...janji keje aku beres.. = ). .mntk maap awal2.

Assalamualaikum wbt.

Nampaknya aku tak boleh lagi main cakap lepas kat blog...org kate main serkup je..sbb...ramai jgk yg usha blog aku ye.....ok la..

Papepon bkn nk kate ape, just nk ckp la..ape gune peraturan kalu dia menyusahkan rakyat. Sebenarnye peraturan dibuat adalah untuk memudahkan sistem hidup. Kalau peraturan yang dibuat lagi menyusahkan sistem hidup, itu merumitkan kite. Adakalanya peraturan dibuat hanyalah perlambangan kekuasaan sesuatu 'benda'. Inilah peraturan yang merumitkan hidup.

Well, xnk ckp byk. bahaya ckp byk... = ) ...

Next,involuntary movement.....oh...bkn saje nk belagak macho...tapi mmg tak prasan....dushhh!...

p/s:
- Banyak kene korban sejak dua menjak nih...bape kg agaknya da turun...
- Doakan smoga mase lebih teratur..smoga dapat adapt dgn new lifestyle nih....

Assalamualaikum..

ini adalah saluran utk aku menGarot.aku hampir lupe..hehe

well,mimpi ngeri jd kenyataan. = )



Show encrypted text




There is hidden text here

p/s:

-Aku xpaham…ape perlunye system filter email dari SR atau org2 penting dlm persatuan? Ape salahnya bg chance..auto approve..utk org2 penting ni..kalu tgk org penting ni anta bnda2 yg xpatut..baru la masuk dlm bakul filter…mcm la bt teh….teh uncang xpayah la nak pakai penapis kat luar da..sbb habuk dia xkluar.satu kerja yg merugikan mase..menapis air tea yg buat gune tea uncang :D….melainkan uncang dia pecah baru le pakai penapis….xgitu??? = )

Salam wbt..

Pagi tadi......kene marah ngn Prof.....xkena marah sgt pon kot..tp ada la tinggi sore..keke...Assaiment xbt lagi.( ASEK2 AKU JE NK KENE HANDLE :D...Lu pike laa ) .da bg 2 hari lepas..ntah knape aku mcm xde smngt nk bt...mgkin sbb 'bnde' tu kot...sume bnde aku rase berat je nk bt...xtau la kalu 'bende' tu btul2 melekat...mmg ....nk kate like h*LL xbaek....tp mcm tu la..mmg as bad as possible..hahaha.//

Oh..baru aku sedar..aku ni AJK kebajikan rupenye...selesai je amek laptop ngn org kuat unit welfare...mntk tlg aku kutip paspot...mase tu terus tebayang wajah sopai dlu2..bebondong2 bwk paspot..haha...ntah la mcm mne aku kali nih.....( nk kate menyesal sggp jd ajk kebajikan ni..toley jgk..haha..xpe lah..skali skale tlg )....

p/s:
- BTW...ape salahnye bg tugas skit2 sorang = )/
- Lu pike la..asek aku je nk kene marah..hahaha...
- Mase kite susah ni la time yg plg bgs utk kite tau sape kawan kite sbenanye.. kan? Mase kite sng ramai je... :)
- "Friendship lightens every burden and makes the sun shine brighter."

Salam..

Seriously this year i'm not so happy,risau + sdey + beratt je kaki nk dtg egypt.....berat jgk kaki nk pegi lecture..Fes day da Knockout...huhu....Org kate berat mate memandang, berat lagi bahu yang memikul,berat kaki berjalan, berat lagi hati yang merasa. Susah nk jelaskan kat sini. Semoga ande semua memahami isi hati saya...huhu...

p/s:
- O Allah, please protect me from that.
- For those who understand i extend my gratitude....May Allâh reward you [in] goodness..
- ..... :(

Salam..

Ape perasaan anda apabila anda sedang berjalan-jalan, tiba-tiba..dtg sorang yang anda tak kenali senyum kat anda then tgk lame kt ande..of koz la ko akan benti an..besalam ngn dia, kot2 dia nk cari pasal ngn ko ke kan...( same jenis yee..kang ada pulak yg bt gosip ngn blog aku nih )....then dia pun tanye:

dia: Ko ni z***** kan?
aku: Ha a...
dia: Z***** M***** kan?
aku: Ye2.. kenapa?
dia: Belajar kat Alex kan?
aku: Ye3x. Kenapee??
dia:orang pggl ko...pok j** kan??
aku: Ha??...aaaaa...knape??
dia: Oh...aku fren kt fb ko la...

*Arrr Blurr* xkenal~.

Pesanan:
- Add la org yang ada betul2 kenal sahaje.hahaha...
- Crite tu tidak ada kene mengena dengan yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia...

p/s:
-Blurr stat kelas..mcm lupe byk...nk kene cpt recall..

Category List

Labels

Powered by Blogger.

Labels

Popular posts

Popular posts

DipEnyet Kali ke:

Web Counter

Flag Counter

free counters

Followers

Social Stuff

Best view with

logo background

Blog Archive

Search this blog

Utusan Online - Muka Hadapan

Malaysiakini

Medscape Medical Students Headlines

Health Tip of The Day

Daily Quote