Salam....

Ramadhan da nak abes.. = ( ..cpt mase berlalu..smoga kite dpt memanfaatkan malam2 terakhir ni...

-----------------------XxXx---------------------------


-cm bes lagu ni..haha..
-Versi Live
-Versi noise reducer

p/s:
Original punye copy...susah nk cr.

Salaam....
( actually, this time i need to read 3 chapters of that book...but...i think i need to write something ).


4 hari lepas, tenet umah aku tade. Abes kabel dlm umah aku ni aku check...igt putus mane2 ke...tp pakai wireless pon xjd..check abes system2 tenet...abes selongkar...tepakse la kemas balek...tp..sumenye ok....bile angkat je telipom umah...loh...line 'jenG' rupenye..
Disebabkan tenet n aku xleh dipisahkan...hehe..aku pun bt repot kat ketua rumah ( ayah aku la tu )..beberapa langkah telah diambil......keputusannye..kabel telipom dekat simpang 3 depan sane kene pau....adus....sabau....mgkn mereke itu tergolong dlm golongan yg tersempit...muga2 Allah memberikannya hidayah.

so, byk bnda aku borak ngn ayah aku.Sbb xde tenet..aku tatau nk bt ape..tgk tv..walaupun channel byk skali pon..xkene ngn jiwe aku...haha..dari tajuk isu semasa, family, agama smpai la politikus tanah air...abes dikupaskan selama 3 jam lebey berdiskusi.hehe...

Hari ni tenet mula ada, bile check email ada isu hangat rupenye. Hehe.btw, aku xnk komen ape2...sbb api..kalu kite tambah ngn daun kering..makin marak jadinye....hehe..baek kite biar..atau pun siram air......

well, konklusi utk diskusi ngn ayah aku....setiap masalah tu...takkan selesai kirenye kite mencari siapa benar siapa salah, siapa kuat siapa lemah, siapa ptt dimarah, siapa patut kite defend..Yang penting, setiap masalah akan selesai kiranye kita mencari jalan untuk ke araah kebaikan sejagat dan ketepikan sikap ego dan juga sikap siapa lebey besar..abg besar ke adik kecik.. = ) .


Dan sesungguhnya Kami telah mengulang-ulangi bagi manusia dalam al-Quran ini bermacam-macam perumpamaan. Dan manusia adalah makhluk yang paling banyak membantah
( Al-Kahfi:54 )


Telah diceritakan di dalam sebuah hadis bahawa Allah s.w.t telah menunjukkan pada Adam a.s kesemua manusia yang akan diciptakan selepas baginda dan tempoh hayat mereka telah tertulis di dahi mereka.Baginda dapati salah seorang daripada manusia tersebut sangat menarik lalu baginda bertanya kepada Allah s.w.t,''Ya Allah,siapakah lelaki ini?''

''Dia adalah keturunanmu,Daud dan aku telah tetapkan umurnya selama 60 tahun.''

Lalu,Adam a.s memohon pada Allah s.w.t agar memanjangkan umur Daud.Tetapi ditolak oleh Allah s.w.t.Maka Adam a.s menawarkan 40 tshun dari umurnya sendiri untuk diberikan pada Daud.''Ya Allah,berikan dia 4o tahun dari umurku.
''Manakala habis umur Adam,datanglah Malakul-Maut,maka Adam berkata, "Bukankah umurku masih tinggal 40tahun lagi"
Allah berfirman: Bukankah engkau telah memberikannya kepada anakmu Daud?
Maka Adam membantahnya lalu keturunannya membantah, dan Adam lupa lalu ia memakan buah larangan di syurga maka keturunannya menjadi lupa, Adam buat salah maka keturunannya buat salah.
(cerita ini berdasarkan sebuah hadis sahih oleh imam tarmizi)


p/s:
- kalu ada yg xkene ngn coretan sy utk kali ni, sile tego... = ) .

Salam..

Bg memenuhi permintaan din,maka aku update la blog..kekeke.. :D

Well, 3H + 7H = 10H in da flite...7H almost sleep 3H....xsleep sgt byk borak...
Anyway,bile sampai kat malaysia ni ...trigt2 pulak kek cis meor....nasi lemak where....apam tebalik...air cola cao meor bt sahur..hehe :D..

Urm...ari ni makan gulai ikan keli + udang..woooo 3x aku tambah..tekejut bapak aku..hahaha...( saje amek ati..sbb gulai tu bapak aku masak..kekeke )

tibe2...

aku: mak, tahun ni ada 7 org kawan kawen. 3 org klntn...satu kt KB , satu kat T.Merah satu lgi dkat meranti tu jeee...

mak: ha a...abg ko sorang tu pun nk betunang da thn ni..tggu ko balek je..

aku: o yeke...

mak: ehem...yang hang tnye ni...hang nk kawen jgk ke?????? ( ekpressi muke : senyum )

aku: Haishhhhhhhhhhhhhh ( tekedu tatau nk jwb pe )....hehehehehe

............. [ ape nk jwb nih ] ............

N/B:
-Uish best jgk ....tenet laju ..pakai PC baru...haha...bes2..
- UTK diN jentelmen....slmt bermesir ...slmt berpose jgk..kekeke..tiket byk lg kosong...ada lg peluang nk balek :)





NO OFFENCE!.:)

Saya berpesan pada diri saya sendiri dan juga para pembaca blog ini:

"A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life."

"You will never find time for anything. If you want time, you must make it"

p/s:
-Korang rase...lagu kt bwh ni mcm lagu ape????.hahahha..dush...nk tegelak pun ada...
-Just nk share..lagu bwh ni xbwk makne pape utk aku...Tq.

salam...

Oh sayangnya aku kat dia......

1) Dia tak penah lupe kejut aku bgn Subuh
" Awak bgn wak, subuh dah ni...Kewajipan seorang Muslim,Solat 5 waktu"
- Okeh2..syukran

2) Dia jgk tau bile masuk waktu solat..Oh..so sweet.haha..
"Ehem,urm da masuk waktu solat...Jom solat dlu.."

3) Bila aku lonely, dia 'nyanyikan' lagu..tolong 'dengarkan' ayat2 suci...sejuk hati.

4) Bila aku sesat dlm bandar...dia tlg bg direction..."Bang,belok kiri bang...depan ada simpang 4...belok kanan...pastu jmpe balai polis..haaa..hang g tnye"..haha..

5) Dia slalu igtkan tarikh2 penting...contohnya besday aku sendiri...besday mak aku,brader2 aku...."Psst..hari ni 11hb bang"

6) Dia tak pena mntak aku blanje bnde2 mahal...dia suke makan makanan2 yg ber'zat' utk dia sahaje.

7) Kalau mak aku nk pesan ape2 kat aku, dia la fes tau.Dia xpena segan2/lambat bgtau msg tu.
"Bang,mak suh belikan kurma utk bulan pose nnt..jgn lupe"
- Err..ada ke kurma best kat sini?? xpena mkn lg kurme2 bes..sape2 tau..tlg belikan 2 kotak :).tq.

8) Dia juga mnjd penghubung aku dengan rakan2. Tanpa dia, susah jgk aku nk kontek kawan.mmg friendly lah dia...

9) oh, kdg2 ada word eng aku tatau..aku tnye dia..dia almost tau sume...kdg2 medic term...name ubat pun dia lebey tau dari aku..mmg supportive...thumb up! lah...dia jgk buleh cari sme bnde yg aku nk..almost la...termasuk la time ILA: hyperinfection strongyloides..hek4... tengs

.............[ tibe2 crush........Myrrh,triclabendazole, premunation .......]

Hek3....heading kasi gempak...kdg2 dlm hidup kita..kite slalu kurang atau tak menghargai bende yg ada depan mate kite.Bila dah berlalu...baru kite terasa akan pengorbanan atau pahit manis dia bersama kita..( cewah )...

Dia = <<< ʇǝbuǝs ǝɥɥǝɥǝɥ˙˙˙˙ ɥɐן nʞɐ ʇǝsuɐɥ >>>

p/s:
Oh tropical....sample soklan tada...cne nk stdy.....uhuk2..stdy jgn utk exam eh?...ok...kalu stdy bukn utk exm..aku xapal kot teloi dia size bape, hair like appearance lah...haih..mcm2.. :)



All da best.

Category List

Labels

Powered by Blogger.

Labels

Popular posts

Popular posts

DipEnyet Kali ke:

Web Counter

Flag Counter

free counters

Followers

Social Stuff

Best view with

logo background

Blog Archive

Search this blog

Utusan Online - Muka Hadapan

Malaysiakini

Medscape Medical Students Headlines

Health Tip of The Day

Daily Quote